Marți, 16 Aprilie 2024

Conferința de lansare a proiectului cu titlul „Vârsta a treia - oglinda comunității!”

Conferința de lansare a proiectului cu titlul „Vârsta a treia - oglinda comunității!”

Baia Mare, 9 august 2019

Începând cu luna iulie 2019, Asociatia Diecezană Caritas Greco Catolic Maramureș implementează proiectul cu titlul ”Vârsta a treia = oglinda comunității!”. Proiectul este finanțat integral prin Programul Operational Capital Uman și va fi implementat pe durata a trei ani în Baia Mare și Jibou în colaborare cu Asociația Vis Juventum. Pe durata proiectului 180 de vârstnici (120 din Baia Mare și 60 din Jibou) vor beneficia de servicii adaptate nevoilor personale (îngrijire la domiciliu, sprijin pentru activitatea zilnică, hrană adecvată).

Astfel plecând de la recomandările Strategiei Europa 2020, în accepțiunea principiului de îmbatranire activă, raportat la situația populației vârstnice de la nivelul municipiului Baia Mare si orașului Jibou, și a situației serviciilor existente pentru vârstnici în ambele localități, Asociațiile partenere în proiect au identificat urmatoarele nevoi principale:

 - Creșterea numărului de servicii sociale licențiate care să furnizeze servicii persoanelor vârstnice

 - Creșterea numărului de vârstnici care să fie implicați în activități pentru menținerea lor activă

- Creșterea numărului de persoane vârstnice care să beneficieze de creșterea gradului de autonomie personală, scaderea riscului de sărăcie

- Creșterea numărului de persoane vârstnice care să beneficieze de monitorizarea stării de sănătate pentru optimizarea stării generale și prevenirea degradării stării de sănătate.

Evenimentul s-a desfășurat la Scoala primară ,,Ep.Dr. Alexandru Rusu”,  Baia Mare , cu participarea și binecuvântarea Preasfințitului  Vasile Bizău, Episcop Greco Catolic al Maramureșului, precum si cu participarea altor oficialități din municipiu  și în prezența câtorva persoane de vîrsta a treia potențiali beneficiari ai acestui proiect.

Asociația Caritas Maramureș mulțumește tuturor participanților la acest eveniment.

DIRECTOR

Pr.Dunca Gheorghe

caritas1

caritas2

caritas3

caritas4

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.