Vineri, 29 Martie 2024

Ziua Școlii Primare ,,Episcop Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare

În data de 9 mai 2018, Școala Primară „Episcop Dr. Alexandru Rusu” – înființată la inițiativa Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș în toamna anului 2015 –, și-a sărbătorit patronul spiritual prin activități specifice de sărbătoare.

Purtând numele primului episcop greco-catolic de Maramureș, Ziua Școlii este legată de data în care episcopul de vrednică amintire Alexandru Rusu, martirizat în temnițele comuniste pentru credință, a trecut la cele veșnice în închisoarea de la Gherla în data de 9 mai 1963.

Sărbătoarea a debutat în capela din incinta școlii prin săvârșirea unui Te-Deum oficiat de Preasfințitul Părinte Vasile Bizău în prezența elevilor și a cadrelor didactice în semn de mulțumire pentru toate darurile revărsate asupra acestei instituții educative. Au urmat o serie de programe artistice susținute de copiii de la grădiniță, după care cei prezenți la acest eveniment au avut posibilitatea de a vizita expozițiile lucrărilor realizate de școlari. După servirea prânzului, elevii, ajutați de învățători și îndrumați de cunoscutul olar Daniel Leș, au participat la un atelier de olărit.

Evenimentul a fost încununat de sfânta Liturghie celebrată de Preasfințitul Părinte Vasile Bizău, la care a participat întreg personalul Școlii Primare ,,Episcop Dr. Alexandru Rusu”.

Biroul eparhial de presă

ziua scolii 1

ziua scolii 2

ziua scolii 3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.