Vineri, 29 Martie 2024

Început de an școlar la Școala Primară „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare

Luni, 10 septembrie 2018, peste 120 de copii alături de părinți și bunici s-au adunat cu emoție în curtea școlii „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare pentru a participa la festivitatea de deschidere a anului școlar 2018/2019. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național al României de către toți cei prezenți, după care Preasfințitul Părinte Vasile a oficiat rugăciunea Te-Deum-ului, cerând binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an școlar. În cuvântul de bun venit, Preasfințitul Vasile a mulțumit părinților pentru încrederea pe care o acordă acestui proiect, care pune mult accent pe educație, pe transmiterea de valori și care își propune formarea integrală a omului pe cele trei coordonate: umană, intelectuală și spirituală.

La rândul său doamna director Nicoleta Rozalia Petran a asigurat părinții de toată implicarea cadrelor școlii pentru ca cei încredințați nouă să devină oameni valoroși, oameni frumoși și să ne mândrim cu ei și atunci când vor fi adulți pentru minunata viață pe care o vor avea.

La finalul festivității de deschidere, copiii împreună cu părinții s-au îndreptat spre clasele și grupele lor, unii pentru prima dată pentru a-și cunoaște învățătorii și educatorii alături de care pășesc cu emoții și cu încredere într-un nou an școlar.

Pentru cadrele didactice și pentru părinții doritori, de la ora 12:30, a fost celebrată sfânta Liturghie de Preasfințitul Vasile împreună cu pr. Angel Zareczki și pr. Emil Ember în capela din interiorul școlii. Răspunsurile la sfânta Liturghie au fost date de corul cadrelor didactice pregătiți și dirijați de domnișoara Ioana Trifoi, profesor de muzică în cadrul școlii. În cuvântul de învățătură, Eparhul de Maramureș a îndemnat pe fiecare în parte să considere capela amenajată din interiorul școlii, locul în care se pot retrage pentru a sta în fața lui Isus prezent în tabernacol deoarece doar în jurul altarului ne putem raporta la Isus și putem deveni o comunitate.

Înființată de Episcopia Greco-Catolică de Maramureș, Școala ,,Ep. Dr. Alexandru Rusu” și-a deschis porțile pentru prima dată în anul 2015 pentru 12 copii, repartizaţi în două grupe de grădiniţă (mare şi mică) şi o clasă pregătitoare. Anul acesta este și un an festiv pentru Școala ,,Ep. Dr. Alexandru Rusu” deoarece prima generație de copii, cu care școala și-a deschis porțile în anul 2015, au devenit școlari.

În prezent, după numai 3 ani de funcționare, sunt înscriși în total 126 de elevi, dintre care 78 preșcolari, iar 48 școlari. Cei înscriși la grădiniță participă la activități care urmăresc dezvoltarea atât senzorio-motorie, cât și intelectuală. De asemenea, ei pot participa şi la cursuri de limba germană şi limba engleză, incluse în oferta educaţională a grădiniţei. În plus, preşcolarii din grupa mare pot alege opţionale de şah şi dans. La nivelul ciclului primar sunt înscriși 48 de elevi, pentru patru clase (pregătitoare și I-III). La clasele primare, şcoala are program prelungit, prevăzut în intervalul orar 7,30-17. Cei care optează pentru acest program, beneficiază după orele de curs de ateliere de dezvoltare pe mai multe arii: arte, pian, ştiinţe, şah, dans prin care se încearcă trecerea de la teorie la practică, copiii având posibilitatea de a se dezvolta pe toate ariile.

Şcoala primară „Ep. Dr. Alexandru Rusu” este deschisă oricărui copil indiferent de confesiune, etnie ori naţionalitate. În şcoală se promovează valorile umane și creştine, căutându-se formarea de adulţi valoroşi pentru societate.

Biroul eparhial de presă

deschidereanscolar4

deschidereanscolar3

deschidereanscolar1

deschidereanscolar2

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.