Joi, 28 Martie 2024

Ziua Școlii Primare Ep. Dr. Alexandru Rusu

Ziua de 9 mai este o zi cu o semnificație aparte pentru copiii, părinții, dascălii și susținătorii școlii ,,Ep. Dr. Alexandru Rusu” fondată de Episcopia Episcopia Greco-Catolică de Maramureș. Purtând numele primului episcop greco-catolic de Maramureș, martir pentru credință, care urmează să fie ridicat la cinstea altarelor de Papa Francisc în cadrul Sfintei Liturghii de la Blaj din data de 2 iunie 2019, școala îl are ca și ocrotitor pe Episcopul Alexandru Rusu, iar ziua de 9 mai este ziua în care Preasfințitul Alexandru a trecut la cele veșnice din închisoare din Gherla în anul 1963.

Este o zi în care sărbătorim bucuria,  unitatea, devotamentul și dăruirea tuturor celor care își doresc să formeze oameni cu suflet valoros pentru o societate în care educația, incluziunea socială, moralitatea, bunul simț și formarea profesională de elită sunt principii. Activitățile organizate în acest an  au avut ca punct de plecare Bucuria -Bucuria de a fi împreună, bucuria jocului.

Astfel, s-au organizat jocuri muzicale, jocuri de mișcare, activități artistico-plastice, concursuri sportive și un concurs de șah inedit cu participarea părinților.

Pentru toate lucrurile minunate, pentru familia frumoasă pe care o clădim suntem recunoscători. Ziua a început și s-a încheiat cu momente de rugăciune oficiate de Pr. Prof. Dr. Angel Zareczki și Pr. Emil Ember. Aceștia au transmis mesajul de susținere al Preasfințitului Vasile Bizău, fondatorul acestei școli.

Dintre oaspeți enumerăm părinții copiilor, insp. Natalia Fornvald, insp. Onorica Dorca, prof. Ioan Mureșan, dir.  Dora Soponar, dir. Maria Bud.

 Director - Nicoleta Rozalia Petran

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.