Joi, 28 Martie 2024

„Sosit-a Crăciunul iară”

Parohia „Sfânta Cruce” din Baia Mare s-a făcut și în acest an gazdă primitoare pentru cele zece coruri din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș care au vestit, prin colind, nașterea Domnului nostru Isus Hristos.

Este al 19-lea an în care, colindători din toate colțurile Eparhiei se adună aici, pentru a crea acea atmosferă necesară sufletului spre a se reculege și a se predispune la trăirea profundă a sărbătorii Crăciunului.

S-a colindat, ca în fiecare an, în trei limbi: română, ucrainiană și maghiară, fapt ce exprimă bogăția, din punct de vedere cultural și lingvistic, a Eparhiei noastre, dar și universalitatea Bisericii lui Hristos. În acest an, concertul, care s-a desfășurat pe durata a 2 ore, a fost deschis de corul de copii al Școlii Primare „Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare. Au participat coruri reprezentante din șapte Protopopiate: corul parohiilor Copalnic Mănăștur și Preluca Veche - Protopopiatul Mănăștur; corul parohiei Coștiui - Protopopiatul Ciscarpatin de Maramureș; corul parohiei Rus - Protopopiatul Baia Mare; corul parohiei Calinești - Protopopiatul Sighet; corul parohiei „Sfântul Anton” din Satu Mare - Protopopiatul Satu Mare; corul parohiei Porumbești - Protopopiatul Ciscarpatin de Satu Mare; corul parohiei Trip – Bixad - Protopopiatul Țara Oașului; corala preoților Protopopiatului Baia Mare. Invitat special în acest an a fost corul de tineri „Laudate Dominum” al mănăstirii „Maica Îndurerată” (Congregația Surorilor Maicii Domnului) din Sighetu Marmației, care a venit însoțit de corul de tineri din Parohia Sângeorz Băi - Jud. Bistrița Năsăud.

„Sosit-a Crăciunul iară, sosit-a din nou bucuria și îi mulțumim Domnului deoarece cu toții, mici și mari, tineri și bătrâni, în seara aceasta, Umblăm și colindăm și pe Domnul lăudăm”, a afirmat Preasfințitul Vasile la finalul concertului. A îndemnat, de asemenea, participanții la concert să se lase călăuziți de speranța interioară și să se implice, de asemenea, în bunul mers al parohiilor lor: „Noi ne avem unii pe alții, dar să nu uităm de speranța la care sunt chemați; să nu uităm să ne aducem contribuția în parohiile de care aparținem și cu smerenie, dar plini de încredere, să vestim bucuria și frumusețea din suflet”.

Preasfințitul a mulțumit părintelui George Nicoară, prezentatorul concertului, părintelui Angel Zareczki (Responsabil Birou Pastoral) și tuturor celor implicați în organizarea concertului, corurilor participante, dirijorilor și întregului public care a luat parte la eveniment.  

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.