Marți, 16 Aprilie 2024

Maramureșenii se pregătesc să-l întâmpine pe Sfântul Părinte la Blaj

Sunt în toi pregătirile pentru plecarea grupurilor de maramureșeni spre Blaj, unde, pe data de 2 iunie, vor participa la Sfânta Liturghie, precum și la oficiul beatificării celor șapte episcopi martiri. Secretariatul Episcopiei a confirmat primirea biletelor nominale gratuite pentru cei în jur de 6000 de participanți la eveniment. Pe fiecare bilet este scris numele, precum și sectorul și locul în care se va așeza persoana. Grupul din Maramureș va cuprinde și 150 de voluntari, precum și 142 de preoți, iar 75 dintre aceștia vor ajuta la distribuirea Sfintei Împărtășanii. Spre Blaj va porni, de asemenea, un grup de 50 de persoane cu dizabilități, însoțiți de către pr. Irineu Bîrle – starețul mănăstirii din Prislop. Trei persoane din Eparhia de Maramureș sunt implicate în desfășurarea Oficiului Liturgic, fapt pentru care se deplasează periodic la Blaj pentru repetiții.  

Sunt gata eșarfele de culoare albastră, pregătite pentru întreg grupul de pelerini din eparhie, precum și veșmintele preoțești și arhierești croite special pentru eveniment.

Voluntarii vor fi prezenți la Blaj începând cu ziua de sâmbătă, 1 iunie.

Pelerinii se vor deplasa cu mașini personale, microbuze și autocare, iar la intrarea în oraș vor respecta instrucțiunile de acces pe Câmpia Libertății, care apar pe situl dedicat evenimentului: papafrancisclablaj.ro  

Înscrierile sunt pe final și toată lumea va avea acces gratuit pe Câmpia Libertății din Blaj, pe baza biletului nominal și a actului de identitate, în urma unui control de securitate.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.