Vineri, 19 Aprilie 2024

Oratoriul „Don Carlo Gnocchi” din Strâmtura devine Centru de carantină

La propunerea părintelui paroh Piț Daniel, care face parte din Consiliul local pentru Situații de Urgență Strâmtura, Oratoriul greco-catolic „Don Carlo Gnocchi” a fost ales și este în pregătire pentru a deveni Centru de carantină pentru persoanele suspecte ca ar fi purtătoare ale virusului coronavirus COVID-19.

Am vorbit cu părintele la telefon și ne-a explicat faptul că în acest moment se desfășoară dotarea centrului pentru a oferi condiții cât mai bune pentru cei care vor fi plasați aici: „Avem aici camere cu grup sanitar, apă caldă și căldură, iar masa va fi asigurată aproape sigur printr-un serviciu Catering. Am cumpărat deja produse de igienă personală și produse de curățenie, care vor fi decontate de către Primărie”, ne spune părintele Piț.

În ce privește disponibilitatea parohiei de a oferi acest centru pentru a face bine comunității locale, părintele afirmă: „Dedicăm mult timp împreună cu doamna doctor Mițiți Eleonora pentru a gândi strategii spre a ajuta comunitatea locală, care este una îmbătrânită, deci una la risc. Ne gândim cum și în ce fel am putea intervenit de urgență în cazul în care epidemia se răspândește în localitate”. În rest „Suntem în mâinile lui Dumnezeu, nu am fost informați încă despre eventuale plasări în acest centru, dar pregătim totul pentru când va fi nevoie”.

Centrul dispune de 20 de paturi și este prevăzut faptul ca el să se transforme și într-un centru de tratament, „dacă va fi cazul și vom ajunge la momentul în care spitalele din țară nu vor mai face față, fiind noi aici o zonă mai retrasă, în care avem puține spitale”, afirmă părintele Piț.

De asemenea, în parohia greco-catolică Strâmtura s-a format un grup de voluntari, în special studenți veniți acasă după închiderea universităților, care fac liste cu persoanele în vârstă și rămân în contact permanent cu acestea, pentru a le ajuta în caz de nevoie, la cumpărături, dar și cu livrare de mâncare caldă acolo unde va fi cazul.     

Talida Trifoi – Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.