Joi, 28 Martie 2024

Conferința Episcopilor Catolici, 25-27 septembrie, Baia Mare: Programul celebrărilor publice

În zilele 25-27 septembrie a.c., se va desfășura la Baia Mare sesiunea de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România.

Redăm mai jos programul Sfintelor Liturghii și al momentului de rugăciune, deschise publicului:

Miercuri, 25 septembrie 2019

Ora 18:15 - Sfânta Liturghie în Rit Bizantin, biserica greco-catolică ,,Sf. Maria” – Bulevardul Unirii 11A, Baia Mare

Joi, 26 septembrie 2019

Ora 8:00 - Sfânta Liturghie în Rit Latin, biserica romano-catolică ,,Sfântul Iosif” – Str. George Coșbuc nr. 36, Baia Mare

Ora 17:00 – Episcopii vor pleca spre biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Șurdești – Monument  UNESCO, unde va avea loc un moment de rugăciune și întâlnire cu comunitatea.

Vineri, 27 septembrie 2019

Ora 8:00 - Sfânta Liturghie în Rit Bizantin, biserica greco-catolică ,,Sf. Maria” – Bulevardul Unirii 11A, Baia Mare.

 

În cele trei zile de adunare plenară, Episcopii vor participa la un număr de cinci sesiuni de lucrări, care se vor desfășura la hotelul Magus din Baia Mare.

Adunarea plenară a Conferinței Episcopilor Catolici, de rit latin și bizantin, din România (CER) are loc de două ori pe an, în sesiune de primăvară și sesiune de toamnă. La Adunarea plenară participă episcopii membri ai Conferinței Episcopale Române și episcopi invitați permanenți – precum E.S. Nunțiul Apostolic în România și PS Anton Coșa, Episcop de Chișinău (Moldova) – sau ocazionali, în funcție de temele dezbătute în cadrul sesiunii. Fiecare sesiune a Adunării plenare se desfășoară de fiecare dată în alt loc, diecezele şi eparhiile catolice din România găzduind pe rând lucrările.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.