Sâmbătă, 27 Aprilie 2024

An școlar 2023-2024. PS Vasile Bizău: Școala noastră propune o formare integrală: umană, intelectuală și spirituală

„Încă de la începuturi, Școala noastră și-a propus o formare integrală a elevilor: umană, intelectuală și spirituală”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău la festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024, la „Școala Gimnazială Ep. Dr. Alexandru Rusu” din Baia Mare, Școală fondată de Episcopia greco-catolică de Maramureș.

„Să fie acest an unul al creșterii, al armonizării, al dobândirii de bune cunoștințe și mai ales al dobândirii acelei virtuți care ne face pe toți să fim oameni: iubirea desăvârșită”, a urat PS Vasile, îndreptându-și atenția atât înspre copii, cât și înspre părinții lor: „Sunteți și voi la școală”, a afirmat Ierarhul, explicând acestora din urmă faptul că în procesul educațional, părinții ocupă un loc important, pentru buna reușită a educației copiilor lor.

„Dragi elevi, bine ați venit la școală! Ne bucurăm să vedem din nou curtea plină de zâmbete, plină de ochi curioși și în acest an școlar, într-o lume în care putem să fim tot ce vrem, noi venim cu un gând înspre voi, înspre părinții și bunicii voștri: Alegeți să fiți buni, să fiți buni în tot ce faceți, în tot ce zămisliți și în tot ce gândiți!”, a fost întâmpinarea călduroasă oferită copiilor de către doamna director Barbu Daniela, înainte de a suna clopoțelul de început de an școlar.

Prima zi de școală la „Alexandru Rusu” a continuat cu prezentarea claselor și diferite activități desfășurate în fiecare clasă, precum și cu Sfânta Liturghie Arhierească celebrată de Preasfinția Sa Vasile, împreună cu pr. Angel Zareczki și pr. Emil Ember, în capela din incinta școlii, cu participarea cadrelor didactice și a personalului instituției.  

Cu această ocazie, episcopul de Maramureș, a ținut să reînnoiască apelul transmis anual lucrătorilor din această școală, și anume acela de a asculta Cuvântul Domnului și a-l pune în practică. „Faceți ceea ce vă va spune!” este îndemnul Maicii Domnului către servitorii de la nunta din Cana Galileii, cărora le spune să asculte ce le poruncește Isus, atunci când rămân fără vin, simbolul bucuriei. „Ce ne spune nouă Isus Fiul? În sinteză, Evanghelia este: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți”, a punctat Preasfinția Sa Vasile, explicând faptul că iubirea creștinului se manifestă prin iertare și dăruire totală și gratuită, asigurând că acesta „Este un parcurs posibil, având ca model iubirea maternă a Maicii Domnului și pe Mântuitorul nostru Isus Hristos”. 

Biroul eparhial de presă

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.