Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Diaconul Robert Benone Chiriloaei a fost hirotonit preot

„Putem numi duminica aceasta duminica chemării la apostolat. Isus trece, vede, cheamă”(Mt 14.18-23) a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău duminică, 7 iulie 2024, în biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, unde a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească, alături de părintele rector al Seminarului Teologic din Oradea, Anton Ciobă și părinții slujitori ai parohiei gazdă.

În cadrul celebrării, Ierarhul a conferit Treapta Preoției diaconului Robert Benone Chiriloaei. „Fiecare dintre noi suntem chemați să-l urmăm pe  Dumnezeu”, a afirmat Ierarhul, aducând în lumină textul evangheliei duminicii, în care cei 4 frați pescari, Petru și Andrei, Iacob și Ioan, sunt chemați de Isus să-i fie apostoli. „Dumnezeu acționează în cotidianitatea noastră, atunci când ne cheamă… Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni!”.

„În mod fericit, am descoperit că astăzi, acordând Taina Sfintei Preoții părintelui diacon Chiriloaei Robert Benone, este de fapt cel de-al patrulea fiu din aceeași familie care primește Taina Preoției. Se potrivește bine în contextul de astăzi, în care Isus cheamă două perechi de frați, semn al Domnului că lumea, spre a intra în Împărăția lui Dumnezeu, trebuie să trăiască în frățietate”, a exclamat PS Vasile, aducând în lumină faptul că Isus ne cheamă pe  fiecare „în contextul vieții în care suntem”, iar dacă-l urmăm, aceasta ne luminează  viața, prin faptul că înțelegem logica împărăției lui Dumnezeu, care este împărăția fără de sfârșit, locul vieții veșnice, chemarea profundă a omului de a căuta veșnicia prezentă în cotidianitate.

Parcurs academic al noului preot

Părintele Robert Benone Chiriloaei s-a născut la Fălticeni, județul Suceava.

În perioada 2001-2004, a urmat ciclul primar la Școala din satul Dumbrava, unde și-a petrecut anii copilăriei.

Între anii 2004-2008, a urmat ciclul gimnazial la Școala „Constantin Blănaru” din comuna Cornu Luncii, jud. Suceava. Din dorința de a începe un parcurs de formare intelectuală și spirituală în vederea preoției, în anul 2008, s-a mutat la Oradea, unde s-a înscris la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, profil vocațional Teologie.

În perioada 2017-2021, a urmat cursurile Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, iar în anul 2021 a obținut diploma de Licență în Teologie.

Între anii 2021-2023, a urmat cursurile de Masterat ale Facultății de Teologie greco-catolică, Universitatea Babeș-Bolyai, Oradea.

În anul 2021 s-a căsătorit cu tânăra Amalia-Sorina, iar Bunul Dumnezeu le-a binecuvântat căsnicia cu un copil

A fost hirotonit diacon pe data de 26 Martie 2023, prin punerea mâinilor Preasfințitului Vasile Bizău, Episcop de Maramureș, fiind încardinat în Eparhia de Maramureș.

Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi dăruiască preoție sfântă!

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.