Joi, 09 Mai 2024

Seară de rugăciune la biserica „Sfânta Cruce” din Baia Mare

Biserica „Sfânta Cruce” din Baia Mare a fost gazda unui eveniment deosebit în seara zilei de 26 aprilie 2024, organizat de Protopopiatul Greco-Catolic Baia Mare. Evenimentul intitulat „Să pregătim Ierusalimul sufletului pentru Hristos” a adunat la biserica „Sfânta Cruce” numeroși credincioși dornici să își aprofundeze credința și să trăiască momente de reflecție și întărire spirituală.

Organizată de Pr. can. Gîrboan Emil, Protopop al Protopopiatului Baia Mare, această seară de rugăciune a fost structurată în mai multe segmente menite să faciliteze întâlnirea personală cu Dumnezeu și introspecția.

Programul a cuprins meditații, celebrarea Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte-Sfințite, Calea Sfintei Cruci și Dupăcinarul cel Mare.

Evenimentul a fost binecuvântat cu prezența preoților care au adus un aport semnificativ în cadrul programului, oferind asistență spirituală și îndrumare tuturor celor prezenți. Amintim astfel pe Pr. Costin Laurențiu, parohul gazdă de la biserica „Sfânta Cruce”, Pr. dr. Tîmbuș Ioan, Pr. Costin Gheorghe, Pr. dr. Marușciac Florin - Paroh al Parohiei „Sfântul Anton”, Pr. dr. Manu Mircea - Vicar Parohial al Parohiei „Sfântul Anton”, Pr. Balea Ioan - Vicar judecătoresc și Paroh al Parohiilor Tăuții Măgherăuș și Bușag, Pr. Șimonca Mihai - Capelan al Misiunii Greco-Catolice „Spitale” - Pr. Cînța Mircea, Paroh al Parohiei Mocira și Pr. Trifoi Vasile - Paroh al Parohiei Ferneziu.

Evenimentul nu a fost doar o ocazie de rugăciune, ci și una de comuniune spirituală, unde credincioșii au avut oportunitatea să împărtășească un timp de calitate în prezența Domnului și să se spovedească, reînnoindu-și astfel angajamentul lor față de viața creștină. Prin aceste inițiative, Protopopiatul Greco-Catolic Baia Mare își confirmă angajamentul de a susține și încuraja viața spirituală a comunității, oferind constant oportunități de creștere spirituală și de aprofundare a vieții de credință. Seara de rugăciune și spovadă de la biserica „Sfânta Cruce” va rămâne în memoria participanților ca un reper de reflecție spirituală și de întărire a legăturii lor cu Hristos.

Tudor Gîrboan (Radio Maria România)

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.