Joi, 28 Martie 2024

Concert pascal caritativ la biserica Sfânta Cruce din Baia Mare

VIDEO

În data de 17 martie 2018, Departamentul pentru Cultură din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Maramureș a organizat Concertul pascal caritativ cu tema Rugăciune prin muzică.

Evenimentul a avut loc la biserica Sfânta Cruce din Baia Mare și a fost susținut de Corul Angeli din Cluj-Napoca, dirijat de Doamna Monica Cerghizan. Fiind, în acest an, un concert caritativ, fondurile obținute în urma evenimentului au fost donate Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare.

După mesajul de bun-venit al părintelui dr. George Marius Nicoară, responsabil al Departamentului, a luat cuvântul Doamna Dr. Cosettte Ceaunica, șefa secției de Pediatrie, care și-a exprimat bucuria față de gestul caritativ al acestui eveniment cultural.

După prima parte a concertului, părintele George a ținut un moment de meditație în care a subliniat importanța împărtășirii și a comuniunii de credință, care se pretinde a fi trăită în dăruire, rod al unei iubiri autentice: ,,Astăzi, și în fiecare azi, gesturile se cer a fi traduse în fapte făptuite în dragoste pentru aproapele, chip și asemănarea lui Dumnezeu. Așa se dorește a fi”.

La finalul concertului, s-au adus mulțumiri Corului Angeli pentru momentul înălțător de rugăciune prin cânt sacru și, de asemenea, tuturor celor prezenți la acest eveniment.

                                                                                                        Biroul eparhial de presă

concert pascal1

concert pascal2

concert pascal3

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.