Vineri, 19 Aprilie 2024

30 Ianuarie 2018: Hirotonire de diacon la Baia Mare

Marți, 30 ianuarie 2018, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfințitul Vasile a conferit treapta diaconatului absolventului de teologie Bersan Sebastian Ovidiu.

„Cerem astăzi harul binecuvântării, al sfințirii și statorniciei în slujirea diaconească a tânărului Sebastian Bersan, care va primi Taina Sfintei Diaconii, pentru ca această slujire să fie una spre mărirea lui Dumnezeu și spre folosul Bisericii Sale. Îl încredințăm rugăciunilor și susținerii dumneavoastră...”, a afirmat Preasfințitul Vasile la sfârșitul cuvântului său de învățătură.

Tânărul diacon este originar din localitatea Sighetu Marmației. Între anii 2005-2008, a urmat cursurile de Licență în Teologie Pastorală Greco- Catolică, precum și cursurile de Licență în Asistență Socială, în cadrul Universității de Nord Baia Mare. Între anii 2008-2012, a studiat Teologie Pastorală în cadrul Institutului Pontifical SantʹAnselmo, precum și Doctrina Socială a Bisericii, în cadrul Universității Pontificale Lateranense din Roma.

Biroul eparhial de presă

bersan diacon 1

bersan diacon 2

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.