Joi, 28 Martie 2024

57 de ani de la nașterea la cer a Fericitului Alexandru Rusu

Au trecut 57 de ani de când Fericitul Alexandru Rusu, primul Episcop al Eparhiei noastre trecea la cele veșnice, în închisoarea din Gherla, pe data de 9 mai 1963.

Martir al Bisericii noastre, Episcopul Alexandru Rusu a fost beatificat anul trecut, pe data de 2 iunie, la Blaj, de către Sfântul Părinte Papa Francisc. A devenit atunci mijlocitorul Eparhiei noastre către Dumnezeu, astfel că toți credincioșii Eparhiei de Maramureș îi pot adresa rugăciuni și-i pot cere să mijlocească pentru ei în fața Tronului Ceresc.

Anual, Fericitul Martir Alexandru Rusu este comemorat la Baia Mare, în capela școlii care-i poartă numele, prin celebrarea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Vasile Bizău. În acest an, datorită restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus, Sfânta Liturghie a fost celebrată fără participarea cadrelor didactice, așa cum era obișnuit.  

În anul 2019, Episcopia Greco-Catolică de Maramureș a publicat un album în care sunt surprinse momente din viața, activitatea pastorală și perioada martiriului primului episcop al Eparhiei de Maramureș, dr. Alexandru Rusu.   

Biroul eparhial de presă

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.