Vineri, 29 Martie 2024

Sora Veronica a fost condusă pe ultimul drum. PS Vasile: „Avea un zel care mobiliza, te obliga la speranță…”

A trecut la Domnul, la vârsta de 88 de ani, Sora Veronica (GODJA VIORICA) din Congregația Surorilor Maicii Domnului, comunitatea de la Mănăstirea „Maica Îndurerată” din Sighetu Marmației.

Slujba de înmormântare a fost celebrată duminică, 6 septembrie, de către Preasfințitul Vasile Bizău, împreună cu pr. protopop Iusco Vasile, pr. capelan Florea Vasile și alți preoți care au participat la eveniment.

„Pe sora Veronica am cunoscut-o când eram tânăr, ca fiind plină de zel, un zel care mobiliza, un zel care dădea curaj, un zel care dădea energie pozitivă și te obliga, într-un fel, la speranță… Această speranță se vede că niciodată nu înșală, pentru că atunci când speranța prinde rădăcini în sufletul nostru, ea ne conduce toată viața…” a afirmat PS Vasile în cadrul Cuvântului de învățătură. Și a continuat vorbind despre slujire și desăvârșire: „Vestea că a trecut la cele veșnice ne-a adus în memorie darul slujirii. Atunci când o persoană consacrată întâmpină acest mare eveniment, al trecerii în viața veșnică, cred că privim cu mult mai multă seninătate. Se întâmplă acest lucru deoarece slujirea în sine, cu alegerea făcută, cu devotamentul, cu jertfa, dă sens vieții; omul își găsește loc și este liniștit și este în pace în măsura în care slujirea lui este una autentică și oferită pe deplin lui Dumnezeu. Atunci când omul caută în inima lui să-l urmeze pe Dumnezeu, să-l iubească cu tot cugetul, cu tot sufletul, cu toată puterea lui, omul dobândește o pace profundă și își găsește sensul. Viața consacrată descrie acest sens, al continuității, al eternității, al bucuriei, pentru că ea se remarcă în primul rând prin această alegere personală, dacă vrei să fii desăvârșit…”.

Asemenea tânărului din Evanghelie care, după sfatul lui Isus, pentru a fi desăvârșit mai avea nevoie să împartă toată averea, sora Veronica a ales acest drum: moștenirea pe care a primit-o de la părinți a donat-o congregației și astfel a devenit ctitor al mănăstirii „Maica Îndurerată” din Sighetu Marmației. A fost astfel fondatoare a tot ceea ce există și se întâmplă la Sighet: construcțiile din cadrul mănăstirii, dar și viața de comunitate, viața de rugăciune, viața de apostolat…

„Îi cerem Bunului Dumnezeu odihnă veșnică, să-i răsplătească pentru slujirea ei, pentru tot ceea ce lasă moștenire Congregației Surorilor Maicii Domnului și Eparhiei noastre. Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a spus PS Vasile.

„Sora Veronica a fost o persoană consacrată deosebit de activă, plină de zel apostolic pentru propășirea Congregației, iar aceasta nu numai pentru comunitatea de la Sighet. Truda dânsei împletită cu rugăciune fierbinte, perseverentă și încrezătoare, presărată cu renunțări și sacrificii nenumărate – pe care doar Bunul Dumnezeu le-a știut, a adus un suflu de viață nouă în CMD și pentru mai multe tinere, Sr. Veronica s-a făcut instrumentul lui Dumnezeu în a răspunde la chemare, împreună cu mărturia celorlalte surori din comunitatea de la Sighet. A caracterizat-o un profund spirit de caritate față de cei aflați în diferite nevoi, ajutând și susținând cu rugăciunea, dar și material familii și tineri pentru a depăși perioadele de dificultate. Prin plecarea Sr. Veronica la Casa Tatălui ceresc, Congregația Maicii Domnului și Biserica greco-catolică a cărei fiică devotată a fost, mai adaugă o „Stea” pe Cerul Veșniciei”, citim în mesajul postat de către Congregația Surorilor Maicii Domnului, pe pagina oficială de facebook.  

Sora Veronica a fost înmormântată în Cimitirul Central din Sighetu Marmației, în parcela Surorilor Congregației Maicii Domnului.

Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!

Biroul eparhial de presă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.