Vineri, 19 Aprilie 2024

Hramul și binecuvântarea bisericii din Pomi

O înălțătoare Sfânta Liturghie a marcat, marți 8 septembrie 2020, în Sărbătoarea Nașterii Preasfintei Fecioare Maria, serbarea hramului parohiei din Pomi, Protopopiatul Satu Mare. A avut loc și binecuvântarea noii bisericuțe de lemn din localitate, astfel că mirenii acestei parohii, după zeci de ani petrecuți în diverse locații, au un lăcaș de cult unde îl pot sluji pe Dumnezeu cuviincios. Credincioși din parohiile Protopiatului și din Pomi, precum și fii satului au ales să participe în număr mare la acest moment al bucuriei, răspândiți în curtea încăpătoare din fața noii biserici parohiale din Pomi. 

Programul Sărbătorii s-a desfășurat cu participarea părintelui protopop Ioan Sălăgean, protopop de Seini și a cuprins: rânduiala sfințirii mici a apei, urmată de binecuvântarea bisericii cu apă sfințită și rugăciunile aferente acestui oficiu. Oficiul a fost urmat de Sfânta Liturghie. 

În calitate de administrator parohial, am celebrat Sfânta Liturghie alături de părintele protopop și alături de ceilalți preoți invitați: pr. Ion Sas - fost paroh în Pomi, pr. Dorin Soponar - fost paroh în Pomi, pr. Mihai Hort paroh Borlesti, pr. Viorel Tibil, fiu al satului prin alianță, pr. Protoegumen Ermil și pr. Ieromonah Leon. 

În cuvântul de învățătură, pr. protopop a vorbit despre bucuria Sărbătorii Nașterii Preasfintei Fecioare Maria. Adresând un cald cuvânt de recunoștință credincioșilor și comitetului parohial, precum și preoților care de-a lungul anilor au slujit și slujesc în această comunitate, mulțumindu-le „în primul rând pentru rugăciunea lor și osteneala lor pentru ca aceasta biserică sa fie gata de celebrare”. 

Mulțumim în primul rând Preasfințitului Vasile Bizău pentru ajutorul spiritual și material din ultimul an în care biserica s-a ridicat, preoților și credincioșilor care au fost prezenți la eveniment, precum și fiilor satului pentru aportul financiar și disponibilitatea în concretizarea acestui proiect! Mulțumim autorităților locale din Pomi, primarului acestei comune. 

Nădăjduind ca această frumoasă sărbătoare a umplut sufletele credincioșilor cu alese haruri din partea Maicii Sfinte, ne încredințam întru totul inimii ei de Mamă iubitoare! 

Pr. Pop Daniel

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.