Joi, 28 Martie 2024

SIGHETU MARMAȚIEI - Sesiunea de toamnă a Comisiei pentru Pastorația Tineretului: Biserica Catolică din România, în drum spre Sinodul dedicat tinerilor

 

În centrul atenției Comisiei pentru Pastorația Tinerilor din cadrul Bisericii Catolice din România s-a aflat, în aceasta sesiune de toamnă, tema Sinodului, „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”, care se va desfășura la Vatican în luna octombrie a anului 2018. Comisia CER propune un itinerar, care să înceapă cu „un timp de analiză a pastorației tineretului, urmat de o perioadă care prevede un dialog mai intens cu tinerii, pe baza căruia să se poată contura ulterior o nouă direcție a activității pastorale în favoarea tinerilor”, citim în comunicatul Oficiului Național pentru Pastorația Tineretului.

S-a vorbit, de asemenea, despre Ziua Mondială a Tineretului din Panama (22-27 ianuarie 2019) și s-a convenit ca, din România, tinerii să plece organizați într-un singur grup național, care va fi coordonat de Oficiul pentru Pastorația Tineretului.

De asemenea, responsabilii diezezani și eparhiali prezenți au dezbătut cu multă atenție tema Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic, ce se va desfășura la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie 2018, cu tema „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). „În cadrul discuțiilor purtate, s-au trasat liniile generale ale programului pentru cele patru zile de întâlniri, ținând în mod deosebit cont de diversitatea de limbă și de rituri”, citim în comunicat. 

Întâlnirea Comisiei pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România a avut loc în perioada 9 – 11 octombrie 2017, la Centrul de Spiritualitate „Bunavestire” din Sighetu Marmației, gazdă fiind Eparhia Greco-Catolică de Maramureș. La întâlnire au participat responsabilii oficiilor diecezane și eparhiale pentru tineri. Programul a cuprins și momente de rugăciune, celebrarea Sfintei Liturghii în capela centrului, momentele de comuniune și de fraternitate și vizitele culturale în oraș și împrejurimi.

Sesiunea de primăvară (2018) a Comisiei va fi găzduită de către Dieceza de Satu Mare.

Biroul eparhial de presă

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.