Vineri, 19 Aprilie 2024

Episcopii catolici se reunesc, începând de azi, la București

Episcopii catolici de ambele rituri se reunesc, începând din această seară, în adunare plenară, la mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni (Snagov), gazdă fiind Arhidieceza Romano-Catolică de București. Această sesiune a conferinței, care se va desfășura în zilele de 10-12 aprilie, va avea ca temă principală pe ordinea de zi, apropiata vizită a Papei Francisc în ţara noastră, citim în comunicatul transmis de biroul de presă al Arhidiecezei gazdă, semnat de purtătorul de cuvânt, pr. Francisc Doboș.  

Potrivit comunicatului, miercuri, 10 aprilie, ora 18.30, episcopii vor celebra o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. Celebrarea va fi prezidată de Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România, iar omilia va fi ținută de László Böcskei, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Oradea.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune plenară, primăvara şi toamna.

Biroul eparhial de presă

000

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.